Skulduggery Pleasant av Derek Landy
Stephanies farbror, Gordon, var författare och upphovsman till en rad fantasyromaner. Det är i alla fall vad Stephanie trodde - tills han dog och hon fick ärva hela hans förmögenhet. Då upptäcker hon att hans uppdiktade berättelser kanske inte var så uppdiktade ... Helt oförbredd kastas Stephanie in i en värld av vampyrer, ondska, skurkar och ihåliga män. Då dyker Skulduggery Pleasant upp. Skulduggery är en välklädd stjärndetektiv med skarp tunga och humor, eldkastande benrangel och överlägsen trollkarl. När helvetet brakar loss är det tur för Stephanie att hon inte är en vanlig 12-årig tjej. Och det är tur för Skulduggery att han redan är död. Tillsammans måste de besegra en urgammal, oövervinnelig ondska. Slutet för världen? Över Skulduggerys döda kropp!

"Skulduggery Pleasant
är en bok att försvinna in i, en värld av okända och fantastiska möjligheter. Tonen i boken gör den lättläst, och ändå ryser man av välbehag när det blir spännande. Det här är en bok för alla som tror att det finns okända saker runt omkring oss, saker vi kanske inte ser i vårt vanliga liv."  / av Sarah

» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren 

 


Kommentarer
Postat av: Sanna

Kyaaa !
Jag har aldrig varit så intresserad på en bok på mycket länge, kunde knappt lägga ner den. Dessa underbara karaktärer och "den andra världen"
som har gränser som alla borde förstå (men dock inte gjorde). Enkelt skrivet och huvudpersonerna är rättframma och älskvärda :>

2008-01-27 @ 22:24:48
Postat av: Martin Metallbibliotekarie

Hej Sanna! Vad kul att du gillade boken :) Du kanske känner till att det finns planer på att göra en film baserad på boken? För egen del gillar jag dialogen, men också att det finns gott om trådar att skriva nya böcker på :)

2008-03-13 @ 08:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0