På andra sidan sanningen av Beverly Naidoo

 

Två skott nere vid porten och en bil som åker iväg med skrikande däck en tidig morgon. På ett par sekunder förändras livet för 12-åriga Sade och hennes lillebror Femi.


Sade och Femi bor i Nigeria och deras mamma blir skjuten till döds, av misstag. Egentligen var det barnens pappa, en frispråkig och regeringskritisk journalist, som var terroristernas mål. Familjen är i fara och man bestämmer sig för att fly ut ur landet. Resan måste planeras i hemlighet och i största hast. Sade och Femi skickas iväg först. De sätts på ett plan till England tillsammans med en främmande kvinna och med falska pass.


I England är det meningen att deras farbror ska ta emot dem. Men väl framme i London visar det sig att farbrodern är försvunnen och kvinnan som de rest med överger dem. Hungriga, trötta och chockade av sin mammas död står Sade och Femi helt ensamma i en okänd storstad. Barnen får utstå många påfrestningar och våndor, men möter också snälla och hjälpsamma människor, innan de till sist får politisk asyl och kan återförenas med sin pappa.


» Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Kommentarer
Postat av: Erik

riktigt dryg bok!! gillar den inte. jag rekommenderar den inte -.-'

2007-03-09 @ 08:45:21
Postat av: johan

Den här sitvationen måste vara jobbig att hammna i. Speciellt när de engelska barnen i skolan inte gillar afrikanska barn. De måste vara en riktig smärta att se sin förälder ligga död. En känsla som ja kanske kommer uppleva en dag. Det var bra skriven och han ger många ord som beskriver sitvationen. Som:sades lögn gled som en smutsig sked ner i honung. Den var också spännande med bra slut.

2007-03-16 @ 10:18:57
Postat av: Anton Flink Elmfors

Den här situationen måste vara jobbig att hammna i. Speciellt när de engelska barnen i skolan inte gillar afrikanska barn. De måste vara en riktig smärta att se sin förälder ligga död. En känsla som ja kanske kommer uppleva en dag. Det var bra skriven och han ger många ord som beskriver sitvationen.

2007-03-16 @ 13:59:30
Postat av: Maria

Anton! Det vore mera intressant att veta vad DU verkligen tycker om boken! Har du läst den? Själv har jag inte hunnit läsa den ännu men jag tycker alltid att man kan lära sig något av hur andra människors verklighet kan se ut.

2007-03-16 @ 14:16:14
Postat av: Ylva

bra på riktigt. Jag känner ilska över bemötandet av dem. Att allting inte sedan fungerar som det ska är en annan sak. För er som inte bara vill läsa små sagor där alla är glada och allting slutar helt lyckligt. LÄS DEN!

2007-06-17 @ 14:01:01
Postat av: josefin

den här boken är den bästa jag läst rekommenderar den stort den här måste ni läsa

2008-03-05 @ 16:26:47
Postat av: Josefin

love the book den är fantastisk och spännande LÄS DEN!!!!

2008-03-05 @ 16:39:31
Postat av: Snorkråka

LÄÄSS

2008-03-05 @ 16:40:34
Postat av: JAG

Den här situationen måste vara jobbig att hammna i. Speciellt när de engelska barnen i skolan inte gillar afrikanska barn. De måste vara en riktig smärta att se sin förälder ligga död. En känsla som ja kanske kommer uppleva en dag. Det var bra skriven och han ger många ord som beskriver sitvationen.

2008-03-05 @ 16:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0