Välkommen!


Brutalt Bra Böcker handlar om bra böcker, men också om dig som läser dem. Vi vill veta vad du tycker, varför du avskyr en bok och älskar en annan, hur det kommer sig att en del författare tycks skriva just för dig medan andra inte verkar ha fattat någonting.

Vi vill ha din åsikt för att kunna ge andra läsare tips.

Gör så här: klicka dig fram till den bok du söker genom att använda den alfabetiska listan eller surfa in på rätt kategori. Du hittar båda alternativen till vänster i menyn. 

När du hittat boken klickar du på länken "Tyck till / Läs kommentarer" .

Precis så enkelt är det. Och du, det bästa är att du har chansen att vinna en bok varje månad. Alla som tycker till deltar i utlottningen. Ta chansen du också!


Kontakta oss

141145-3

Har du frågor om Brutalt Bra Böcker? Vill du veta mer om projektet? Har du förslag på något vi kan förbättra? Är det något du tycker är bra?

Skicka ett mail till Maria, så hjälper hon dig.

Maria.Robertson@helsingborg.se

Tack för din hjälp!

Hälsningar

Brutalt Bra Böcker

Brutalt bra länkar

Här hittar du bra länktips

»
Eva Susso
Om författaren Eva Susso och hennes böcker.

» Bokkanalen
Diskutera böcker, skriv recensioner och få tips. Brutalt bra sida.

» Om du gillar manga
BC Manga är en mötesplats för mangaintresserade barn och ungdomar

» Bokrecensioner
Skriv och läs recensioner

» Brutalt bra texter
Hit kan du skicka dina texter. Du har chansen att få vara med i en bok.

» Skriv dikter på nätet
Skriv dikter och läs vad andra har skrivit på poesiväggen.

» Mer manga
Daisuki.se är en sida som riktar sig till alla animé- och mangaintresserade.

» KAX
Community för och med ungdomar bekostat av Helsingborgs Dagblad. Här kan man diskutera artiklar och Dagens fråga, delta i tävlingar mm.

Du har kommit till kategorin Våld / Främlingsfientlighet

Välj rätt bok genom att klicka på omslaget. Annars kan du bara fortsätta längre ner på sidan och hitta boken där.

           
           

Drive By - uppgörelsen (LL) av Lynne EwingTito trodde inte att det kunde bli värre när han såg sin bror Jimmy skjutas ner på öppen gata. Men det blev det. Hur ska Tito göra när gängledarna Lamar och Ice Breaker säger att han måste ta över efter sin bror och avsluta hans affärer? Langade Jimmy verkligen knark? Måste Tito ställa upp och gömma en pistol åt kompisen Gus? Kan han säga nej?


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Du har kommit till kategorin Språk

Välj rätt bok genom att klicka på omslaget. Annars kan du bara fortsätta längre ner på sidan och hitta boken där.

        

Människa människa (foto) av Paul HansenMaxilådans största bok!


Tio fotoreportage om människor som lever på gränsen mellan liv och död, krig och fred, glädje och sorg.
Vems berättelse berör dig mest?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan


Orden brinner i hjärnan (diktantologi)En bok att känna igen sig i. Att gå runt med i väskan. En bok att läsa från början till slut eller bara lite här och där. Moderna svenska dikter och ett par korta texter.

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan

Du har kommit till kategorin Kärlek

Välj rätt bok genom att klicka på omslaget. Annars kan du bara fortsätta längre ner på sidan och hitta boken där.

            Textlek
           
 
 Philip Pullman
 Den tatuerade fjärilen

Habib - Paris tur och retur av Douglas FoleyVisst är det underbart när sommaren ligger framför lång som en evighet! Habib och Paris badar, spelar basket och hänger med kompisarna. Men så plötsligt blir allt helt fel mellan de två...


Brukar du tro på rykten?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren
» Se Dougulas Foley på Stjärnstopp och Krokodill-TV!


- BE NICE -

None

Hej och välkommen. Vi är glada att du är här. För säkerhets skull vill vi berätta lite kort om vad som gäller på Brutalt Bra Böcker. Tänk på att sila snacket innan du skriver. Det är bra att tänka efter en extra gång innan du lägger in din recension. Speciellt om du kommenterar vad någon annan skrivit om en bok. Vi vill ha bra stämning och kör efter mottot NOLL TOLERANS mot påhopp och förlöjligande av person eller sak. Men det där visste du redan, eller hur?


Behandla andra som du själv vill bli behandlad, så kan det bli hur bra som helst.


Glöm inte - Du har själv ansvar för vad du skriver!


Mer information - läs igenom följande åtminstone en gång


• Brutalt Bra Böcker har rätt att radera och ändra kommentarer. Om allmän otrivsel skulle uppstå, äger Brutalt Bra Böcker rätt att bedöma vilka inlägg som bör raderas för att återställa den goda tonen.


• Du måste följa svensk lag när du använder Brutalt Bra Böcker. Pornografi, främjande av droger, trakasserier, hets mot folkgrupp, personangrepp och publicering av copyrightskyddat material i kommentarerna är förbjudet på hela sajten. Bryter du mot de här reglerna kan du bli avstängd, och om det är illa nog kan du t.o.m. bli polisanmäld.

• Länkningar till sajter som innehåller olagligt innehåll är att betrakta som regelbrott. Användare som gör sådan länkning är direkt ansvarig för denna förseelse.


• Alla försök till datorintrång i Brutalt Bra Böckers blogg polisanmäls.

Du har kommit till kategorin Kulturkrockar / Identitet

Välj rätt bok genom att klicka på omslaget. Annars kan du bara fortsätta längre ner på sidan och hitta boken där.

            
   albumomslag           
         Allahs riddare       

Slöjor av Elin BergeElin Berge har fotograferat tjejer i slöja och resultatet blev en riktigt snygg fotoutställning och den här boken.


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Kurt kokar skallen av Erland LoeKulig norsk bok som handlar om att vi tycker att andra är konstiga. Och att andra tycker att vi är konstiga. Det handlar om fördomar – kan en positiv tanke också vara en fördom? Och så handlar den även om kärlek leverpastej och truck-trick.

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Våldboken av Pernilla StalfeltKanske har du nån gång slagit?
Eller från nån annan tagit
någon dyrbar sak
Eller knuffat nån där bak.

. … 

Olja, pengar eller mat
Kan orsak till ett hat.
Våldet finns hos alla gömt
Även om vi det har glömt.

Roliga bilder, tänkvärda tankar!


Går det att välja bort våld? Hur gör man då? Vad är motsatsen till våld?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren på Barnens bibliotek!


Du har kommit till kategorin Andra världar

Välj rätt bok genom att klicka på omslaget. Annars kan du bara fortsätta längre ner på sidan och hitta boken där.

               
   


Här har du alla böckerna - i alfabetisk ordning


Resan som började med ett slut av Zulmir BecevicNino och hans familj tvingas fly från kriget i Bosnien. De kommer till Sverige där de får plats på en flyktingförläggning i Göteborg. Där börjar ett helt nytt liv. Nino börjar i ny skola, lär sig svenska, får kompisar, startar ett rockband, blir kär?men inte helt utan problem. Och allt i väntan på det viktiga beskedet: att få stanna eller inte stanna i Sverige.

Har du varit i samma situation som Nino?

» Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Stormen (Kråkornas rike) av Clem Martini

 

Kinaarfamiljen av kråkornas släkt samlas för Sammankomst vid Sammankomstens träd. Normalt sett en tid för att glädjas förvandlas Sammankomsten till en tid av skräck, osäkerhet, en tid där kråkornas urgamla seder och bruk prövas hårt efter en osanktionerad hämndaktion mot en katt. I centrum finns Kyp en ung och impulsiv kråka som straffas genom att för en tid skiljas från familjen – samtidigt är en storm på väg, en storm som kommer att hota hela Kinaars existens… Synnerligen originell och detaljerad är Stormen en stor läsupplevelse, en upplevelse som kommer att få dig att se på kråkor på ett helt nytt sätt…

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Exodus av Julie Bertagna

 

Mara Bell är femton år och har levt hela sitt liv på den ensliga ön Wing. För ett par år sedan försvann all kontakt med omvärlden och nu rapporterar fiskare att det inte längre finns något land i sikte. Vattnet fortsätter stiga och hårda stormar håller öborna inomhus. Snart är det bara hav överallt. De yngre bestämmer sig för att bryta upp och söka nytt land.

Det blir en dramatisk och farofylld resa över vatten till ett land som inte finns. Istället finner flyktingarna en stad byggd i skyn ovanför havet. Men i vattnet trängs tusentals båtar som motas bort och vägras tillträde. Många omkommer i vågorna. Mara förlorar sin familj och många av sina vänner. Men hon får kontakt med det som en gång var staden Glasgow, nu belägen rakt under den nya staden. Här tvingas folket leva i trädtopparna och endast kyrktornen sticker upp ur vattnet. Trädfolket tar nu emot Mara som en räddare av staden. Och Mara har en hemlig vän som gör henne stark. Hon har nämligen lyckats koppla upp sig på den gamla webben och där fått kontakt med en själsfrände, som tycks lotsa henne rätt. Nu önskar Mara inget hellre än att få möta denne hemlige vän, och att någonstans finna en bit land ? där människor kan leva ...

»
Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren

De vandrande städerna av Philip Reeve

 

Välkommen till en Jord, förödd av 60-minuters kriget, där vissa städer har blivit mobila och jagar varandra på Den stora Jaktmarken. Deras världs styrs av den kommunala utvecklingsläran, en sorts darwinism där den starke äter den svage, bokstavligt talat! Tom bor på London, en stor mobil stad som styrs av ingengörsgillet. Genom att London äter upp en mindre gruvstad stöter han på den vanställda flickan Hester, en person totalt besatt av hat och tanken på hämnd  på Toms hjälte chefshistoriker Valentine. Mötet med Hester sätter igång en händelsekedja som får Tom att ifrågasätta hela sin tillvaro. Tänk om Valentine inte är den hjälte Tom har sett honom som? Tänk om den kommunala utvecklingsläran är ett fruktansvärt feltänk? Och tänk om Tom verkligen blev knuffad av Valentine så att han hamnade i Ödemarken med Hester?   The be-all end-all scifiboken från förra året! Hänsynslöst bra!

»
Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren
» Låna boken på bibblan

Vren – de glömda rummen (+ CDbok) av Lotta Olivecrona

 

Jorden är isolerad från sina tidigare kolonier efter ett förödande krig. De enda rymdvarelserna som finns kvar på jorden är de livsfarliga vrenerna numera förslavade av människorna och tränade i att döda. Av en slump stöter huvudpersonen Anya på en skadad vren på väg hem. Trots att hon vet att vrener är livsfarliga hjälper hon den och får den att lova att inte skada henne. Mötet med vrenen kastar Anya in i en värld av tysta telepatiska samtal, men också av mordiska intriger och våld… Inläsningen av Amanda Ooms är totalt fucking lysande och texten fullkomligt ångar av spänning…

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Den trettonde gästen av Martin Widmark

 

Tror du på kloning? Inte? Efter att ha läst den här boken kanske du ändrat dig. David och Larissa går i sjuan, dom är två smarta kids som hamnar i diverse mysterier som bygger på naturvetenskapliga antaganden. Verklighet med science fiction-twist!  


Författaren till LasseMajas detektivbyrå skriver här för äldre läsare, detta är andra delen i en ny serie. Läs även första boken, Antikvariat Blå Spegeln!

»
Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren
» Låna boken på bibblan

Stravaganza: Maskernas stad av Mary Hoffman

 

Lucien ligger svårt sjuk i London – och det enda han kan göra för att fördriva tiden är att läsa, läsa om Italien och Venedig tills han somnar av utmattning. Men en dag vaknar han inte upp i sin säng utan verkar ha hamnat på ett helt annat ställe i en helt annan tid. Av en slump träffar han Rodolfo som avslöjar att Lucien är en stravagante – en person som kan förflytta sig mellan England och landet Talia.  Men Talia är inte bara vackert och spännande, där finns även personer som hatar stravaganterna och vill krossa deras brödraskap… En roman som myllrar av personer och fullkomligt frossar i detaljer, intriger, maskerade damer och hemliga agenter.

Om du kunde resa framåt eller tillbaka i tiden, vart skulle du vilja åka då?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Skuggorna i spegeln av Inger Edelfeldt

 

En favorit bland vampyrromaner! Romantisk, sensuell, gotisk… Arri, döpt efter Arwen i Sagan om ringen, ser en dag en mycket vacker ung man i sin IKEA-spegel. Ska hon välja att leva ett bekymmerslöst liv för evigt med honom eller fortsätta sitt normalångestfyllda förhållande i verkligheten?

»
Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren


Vår förbannade rätt av Maja Frankel

 

Författaren har rest runt i världen för att träffa ungdomar som lever under totalt annorlunda omständigheter än här hemma. Synnerligen stark, äkta, plågsam, fascinerande men aldrig tråkig, fylld av levnadsbeskrivningar som den av Rachel, en ung hemlös kvinna i New York, kommer Vår förbannade rätt inte att lämna dig oberörd…

Har du läst boken? Vad berörde dig mest?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren i tidningen GLÖD!

Pojke flicka av Terence Blacker

 

”Plötsligt började alla tjejer I klassen bete sig som Robert De Niro. Det var sjukt. Efter två dagar på Bradbury Hill hade Sam blivit någon jäkla förebild och tjejerna – till och med de blyga, som Zia Khan – gick kaxigt omkring och greppade sig i skrevet och stirrade hotfullt på varje kille som vågade se åt deras håll.” 

När Sam klär sig som tjej första veckan i sin nya skola får det oanade följder. En riktigt rolig bok om att spela en roll och ändå vara den man är.

Vad  är pojkatigt och hur beter sig en flicka? Kan du se skillnader i ditt eget gäng?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Tusen gånger starkare av Christina Herrström

 

Saga var fri. Fri från allt. Först älskade vi henne. Sedan älskade vi henne ännu mer. Hon förändrade allt. För oss alla. Varenda en. Hon blev ett hot. Och ett löfte.


Vem får ta plats i klassrummet? Förväntas det olika saker av tjejer och killar? En bok som är så bra att den blev Augustnominerad 2006 och som förhoppningsvis gör många tjejer förbannade!

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Vivianne, är du kär nu? av Eva Susso

 

Vivianne är sjutton år och vill skaffa sig ett liv, ett eget liv där hon bestämmer. Hon vet vad hon vill. Hon ska bli konstnär i Paris eller New York! Hon är snygg, begåvad och envis. Ingenting kan hindra henne. Men det finns en sak som ibland är starkare än viljan: KÄRLEKEN. Tredje romanen om Vivianne kommer under 2007 och i sommar kan du träffa författaren Eva Susso på skrivarläger, någonstans i Helsingborg!

Vad är din dröm i livet? Hur kan du uppnå den?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Vivianne, är du lycklig nu? av Eva Susso

 

Vivianne är sjutton år och vill skaffa sig ett liv, ett eget liv där hon bestämmer. Hon vet vad hon vill. Hon ska bli konstnär i Paris eller New York! Hon är snygg, begåvad och envis. Ingenting kan hindra henne. Men det finns en sak som ibland är starkare än viljan: KÄRLEKEN. Tredje romanen om Vivianne kommer under 2007 och i sommar kan du träffa författaren Eva Susso på skrivarläger, någonstans i Helsingborg!

Hur vet man om prinsen är en riktig prins och om kärleken är på riktigt?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Sjunde våningen av Åsa Grennvall

 albumomslag

Åsa börjar läsa på folkhögskola och från att tidigare alltid ha känt sig hopplöst utanför blir hon här en i gänget. Hon får rent av en pojkvän, Nils, han är populär både bland de andra eleverna och lärarna. Hon känner sig lycklig för första gången i sitt liv! 

Men på sjunde våningen förvandlas kärleken till ett helvete.

Tror du att du själv skulle kunna hamna i samma situation som tjejen i boken? Vad skulle du ha gjort då?

» Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

En i gänget (LL) av Viv French

 

  "Skolan är inte min grej. För min del spelar det ingen roll, men det gör det för pappa. Han vill att jag ska bli superpopulär, precis som han var när han gick i skolan. Det var därför han köpte trummorna till mig."

Josh tycker att han är en riktig förlorare. Hur han än försöker kan han aldrig riktigt passa in. När så De vita liljorna frågar honom om han vill bli deras trummis tror han inte att det är sant. Det är skolans häftigaste band! Men tror de verkligen att han är tillräckligt bra för att klara av bandets nästa stora spelning? Och ännu viktigare - tror Josh det?

En lättläst, luftig bok med många illustrationer om vänskap och viljan att höra till.


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan

Percy tur och retur av Catherine MacPhail

 

Om du kunde byta liv med en person, vem skulle du välja? Säkert inte din värste fiende eller den du brukar mobba!

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Fans av Fredrik Strage

 

Fans handlar om människor som i varierande grad är besatta av någon kändis. Mellan pärmarna ryms tragiska händelser, tragiska personer men också en djupt fascinerande inblick i hur långt vissa människor går i sin dyrkan av vissa artister. Talande nog är det hårdrockarna som är mest normala i denna bok – de nöjer sig med att stå och frysa på en parkeringsplats och att tatuera sitt favoritbands logga någonstans på kroppen…

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Rockar fett! av Domenica Luciani

 

Ozzy har aldrig träffat sin far – men så en dag dyker han upp! Det är bara det att han inte lever upp till Ozzys förväntningar…grymt rolig bok om hur två totalt olika personer försöker komma tillrätta med varandra – under en hårdrocksturné och med en tjej som tror att Ozzy är någon helt annan…

Hur mycket ska man ändra på sig själv för att bli omtyckt av omgivningen?

Vad händer sedan med Ozzy och hans föräldrar?

»
Låna boken på bibblan
» Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren

Gangsta Rap av Benjamin Zephaniah

 

Mitt namn är X-Ray-X
Visa mej respekt
Jag bruka´ rappa på mitt rum
men
farsan fick ett spel
och skola sparka´ut mej
så nu rappar jag på scen. 

För Ray och grabbarna är musiken det enda som betyder något men så börjar det hända saker...
Från gatan till feta skivkontrakt på rekordtid, livespelningar i tv och fans som flockas men också avundsjuka och rivalitet. Ett vanligt gängbråk blir till skottlossning och mord.Ray och hans vänner får uppleva allt detta och frågan som blir allt svårare besvara är vem man egentligen kan lita på?

Hur vet man om prinsen är en riktig prins och om kärleken är på riktigt?

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Ser mitt huvud tjockt ut i den här? av (+ CDbok) Randa Abdel-Fattah

 

Lär känna Amal och hennes vänner i den smartaste tjejboken på mycket länge! Fyra dagar innan skolan börjar bestämmer sig Amal för att bli ”heltidare” det vill säga, att bära slöja jämt och överallt. Trots att hennes beslut är väl genomtänkt får det omgivningen ur balans och det blir ett händelserikt sista skolår för alla.

Vågar du gå mot strömmen?


»
Låna boken på bibblan
» Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren

Du och jag, Marie Curie av Annika Ruth Persson

 

Jenny är femton år när hon blir ihop med Filippa, som spelar i samma fotbollslag. Förälskelsen känns i hela kroppen och hon berättar allt i sin dagbok för sin idol, den franska vetenskapskvinnan Marie Curie. Om att våga stå för den man är.

»
Låna boken på bibblan

» Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren

Spelar roll av Hans Olsson

 

Johan Alexander går i nian. Han spelar basket, är populär hos tjejerna. Men under ytan slits han nästan sönder av sina demoner. För det är killar som intresserar honom, inte tjejer. Hemma anar man ingenting, Alexander, som han kallas i hemmet, träffar tjejer och allt verkar vara "som det ska". Kompisarna märker heller ingenting, för dem är Johan, som han kallas av dem, killen som får alla tjejer. Den där killen alla tjejer vill ha och alla killar vill vara.


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Den första gång jag såg dig (LL) av Katarina Kuick

 

Den första gång jag såg dig?spydde du i mina skor. I korta, poetiska kapitel turas killen med snobbkläderna och tjejen med blått och morotsfärgat hår om att berätta sin omöjliga (?) kärlekshistoria.

»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Förortsslang av Dogge Doggelito


Gå, sticka, springa, axa, äxa, bangish, blada, bränna, draila, flaxa, gitta, gittish, glida, jibba, juppa, langa, nasja, pitcha, sjappa, spetta, spierdalaj, tagga, tagga blixt, taggish
– capish? fattar du?

Vilka slangord använder du och dina kompisar?


»
Låna boken på bibblan
» Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren
» Dogge om vardagsrasism...


Tingo : och andra märkliga ord från hela världen

 

Visste du att det fanns 27 ord för mustasch på albanska, och det finns ytterligare 27 för olika typer av ögonbryn? I Tingo finns hundratals ord på över 280 språk. Vad betyder tingo? ”att låna den ena saken efter den andra från en vän ända tills det inte finns någonting kvar i huset”.


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan


Allahs riddare av Torben Poulsen

 Allahs riddare

Det är egentligen inte meningen att Samir ska vara med det där skumma gänget den kvällen, men han har inget annat att göra och hänger på. Det skulle han aldrig ha gjort. En av killarna i gänget hugger ner en dörrvakt och Samir blir vittne. Han ställs inför ett mycket svårt val: att berätta för polisen om vad han har sett och därmed bryta sitt löfte till de andra i gänget eller hålla tyst. Han tar ett modigt beslut när han väljer att vittna, vilket inte bara leder till att hans kompis grips av polisen utan också att hans familj utsätts för hämndaktioner. För att komma bort från oroligheterna hemma, bestämmer Samirs föräldrar att han ska åka till en släkting på Västbanken. De tror att han kan få lugn och ro där, men istället hamnar Samir mitt i konflikten mellan Palestina och Israel, och han får se och uppleva kriget på mycket nära håll.  Hemma pratar Samirs kompis mycket om krig och hur gärna de vill bli en av Allahs riddare. De upphöjer kriget och ser det som något häftigt, men Samir vet snart att det ett rent helvete.

Handen på hjärtat, hur hade du gjort i Samirs situation? Rösta!

» Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren

Ett öga rött (CD-bok) av Jonas Hassen Khemiri

 

Den här sorgroliga historien är så makalöst bra, så ge inte upp om du tycker språket i boken är svårt eller konstigt – det är meningen och du kommer att förstå varför! Halim, som går i högstadiet, planerar att bli Sveriges mäktigaste revolutionsblatte. En tankesultan som knäcker koderna och får de snyggaste gussarna. En blivande klassiker som kommer som film snart!


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan

» Läs mer om författaren

Persepolis (4 delar) av Marjane Satrapi

 

Första delen av tre i den självbiografiska serieromanen om den egensinniga Marjane som växer upp i Iran. Historien börjar 1979, det år då shahen störtas och den islamistiska revolutionen segrar, ett nytt samhälle tar form. En hemsk och skakande berättelse, men också rolig och varm.


»
Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren