Den tatuerade fjärilen av Philip Pullman

 

En kärlekshistoria. En thriller. Som i ett klassiskt grekiskt drama vet man att det kommer att sluta tragiskt vad än huvudpersonerna gör, det är så hemskt. Ändå bara måste man läsa vidare för att få visshet… 


» Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Kommentarer
Postat av: Alicia

jag tyckte att boken var svåt att förstå ibland, ibland hade man ingen aning om vad som hände i boken. Men annars var den väll bra.

2007-03-08 @ 12:55:32
Postat av: Maria

Förlåt Alicia ska det ju vara^^

2007-03-08 @ 13:44:49
Postat av: Maria

Hej Alice! Jag har faktiskt bara hunnit läsa halva boken. Har den ett bra slut?

2007-03-08 @ 13:45:03
Postat av: Alicia

boken är lite konstig i slutet, det är svårt att förklara

2007-03-09 @ 08:39:43
Postat av: Maria

Jag får släsa själ dåh! :)

2007-03-09 @ 11:51:24
Postat av: Amanda

jag tyckte denna boken var dålig, och den var konstig...

2007-08-25 @ 14:08:03
Postat av: Fanny Edman

Jag tyckte boken var en smula förvirrande och ibland förstod man inte riktigt hur det hängde samman. Boken var helt okej fast slutet var konstigt och anledningen till att man var tvungen att läsa vidare var för att man ville veta varför han mördade flickan. Jag funderar fortfarande på bokens mening, och det var ändå någon vecka sen jag läste den. Om inte boken var så förvirrande tror jag att den kunde varit bra men det var som författaren skrivit saker bara för att skriva. Det var på något sätt lite orealistiskt. Men somsagt boken var okej, jag ångrar inte att jag läste den. Boken får ungefär 2 1/2 av 5.

2007-09-30 @ 20:45:46
Postat av: Sophie Lööb

Redan efter första meningen vet man hur denna bok ska sluta. För vissa kan då denna bok låta fullkomligt ointressant och för vissa inte. Många tänker nog så att om man nu redan fått reda på slutet varför ska man då läsa boken. Men för mig gör det boken till en speciell och spännande bok. Boken är i sig lite konstig att förstå. Jag tyckte personligen att boken ibland tappade den röda tråden. Det var svårt att hänga med och man var nästan tvungen att läsa hela kapitel för att förstå. Även om boken är klurig och ibland svårläst så slutar man inte läsa eftersom man vill veta varför Chris dödar Jenny i slutet. Första meningen i boken ger en förhoppning om en spännande och händelserik bok. För mig blev den inte alls som jag trott. Jag tycker inte ens att det stämmer att Chris dödade Jenny. Trots all negativ kritik jag gett boken var den värd att läsa. Oavsett hur tråkig man tycker boken är så slutar man inte läsa den för nyfikenheten i sig tar över. Mitten av boken var inte så fängslande. Detta kunde man lätt skumma för att fortsätta i slutet av boken.
Jag ångrar inte att jag läst denna bok men författaren hade kunnat skriva boken med mer jämn kvalitet.

2007-10-01 @ 19:13:45
Postat av: Linnéa Björklund

Redan i början är det lätt att lista ut vad som kommer att hända i boken men jag fortsatte iallafall att läsa och jag tyckte den var bra inte jätte bra men bra. mitten av boken var absolut den sämsta delen men jag tycker att man helt klart ska läsa boken.

2007-10-02 @ 08:31:36
Postat av: Maria

hej Sophie och Linnea! verkligen intressanta tankar som ni har runt boken. Jag håller med om att man tappar lite intresse i mitten av boken. Tänk att man kan bli fångad av en bok som man kanske inte gillar. Blir man trots allt nyfiken på slutet så blir man ju motiverad att läsa vidare. Bra gjort av författaren. Det hade varit intressant att veta hur Pullman tänkte när han skrev boken tycker jag.

2007-10-02 @ 10:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0