Svenne av Per Nilsson

 

Till en början tror alla inblandande helt och fullt på det nya partiet Rättvist Sverige. Partiets ledare Nils Dackeman gör Svenne till partisekreterare och övertyger honom om att de tillsammans ska göra landet bättre, för alla. Svenne blir indragen i ett händelseförlopp som snart går över styr. Det nya partiet rör upp dolda känslor hos människor och snart är upplopp och demonstrationer i full gång. Någonstans går det fel, mycket fel, och Svenne tvingas fly för att rädda sitt liv.  Boken tilldelades Augustpriset 2006.


» Ge boken betyg!
» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren
» Intervju på Barnens Bibliotek!

Kommentarer
Postat av: Martin Metallbibliotekarie

Per Nilsson hör inte till mina personliga favoritförfattare, men här har han fått det mesta rätt; en bra, tung grundstory om främlingsfientlighet och missnöjespartier. En gissning är att Per inte är särskilt förtjust i (sd). Främlingsfientlighet är ett tema som det ju är svårt att få till, men att sätta en ung kille mitt i smeten och att lyckas göra honom till en riktig karaktär är vad som gör den här boken så vansinnigt bra och stark. Den undergångskänsla och ångest som Svenne känner i början på boken är så kännbar att man bara måste få reda på vad det är som har gått så in i helvete fel att han sitter och trycker i en öde sommarstuga, någostans i Skåne, och fruktar för sitt liv. Detta är en bok för alla som vill ha en bok, som sliter tag i hjärnväven och inte släpper taget på väldigt väldigt länge. Vill man ha en sån bok, gör man sig själv en ohyggligt stor otjänst om man inte låter sig drabbas av "Svenne"

2007-04-02 @ 15:45:15
Postat av: danne

Blev smått överraskad över hur relistisk boken var. Man kunde tro att boken var skriven som en faktabok från Sverige idag. Boken är verkligen läsvärd och jag tror att boken även hade kunnat funka på bioduken.

2007-09-20 @ 08:25:23
Postat av: green

jag tycker boken var grymt bra , lite förvirande i slutet , men en utav de 3 bästa jag har läst .

2008-02-22 @ 13:34:02
Postat av: Maria

Hej green! Vad var det som var bra med boken och vilket slut gillade du bäst?

2008-02-22 @ 14:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0