"Anna D´Arc" av Mårten Sandén

image19


Ska du bara läsa en bok i lådan så kommer du inte bli besviken om du väljer den här! Följ några av ungdomarna i den lilla bruksorten. Deras historia är väl värd att berättas.


Hon är en smart tjej som iakttar först och anfaller sedan. Elisabet Asker, bär ett namn som följs av både respekt och avundsjuka. Hennes familj har ägt bruket i generationer och styrt och ställt med det mesta. Det är precis vad Elisabeth också gör. I skolan är hennes ord lag och allt och alla dansar efter hennes pipa. I alla fall fram tills det stora sveket när saker vänds upp och ner och hon tappar kontrollen


Han har varit trakasserad, förödmjukad och misshandlad så länge att han inte minns annat. Oskar samlar på sömntabletter på ett hemligt ställe. Det är hans trygghet att veta att han när som helst kan avsluta sitt liv. Det finns bara en sak som gör att han biter sig kvar. Anna, den gränslösa oförutsägbara flickan som lyser upp hans liv som en stjärna i mörkret. Utan att veta om det är hon hans livboj. 


Han är ny och gammal i byn på samma gång. Fredrik är Elisabet Askers kusin som återvänt från USA där han bott i nästan hela sitt liv. Alla tycker att han är vansinnigt snygg tills Elisabeth fäller den avgörande domen. Fredrik är inte välkommen. Trevande söker sig Fredrik fram och hittar vänskapen hos Oskar, och hos Anna. När Oskar förstår att Fredrik älskar Anna och att Anna älskar Fredrik finns bara en utväg kvar. Eller?


Det här är en superstark berättelse om att finna sig i sitt öde eller våga se de oanade möjligheter som finns bakom nästa vägskäl. I verkligheten slutar inte allt lyckligt men alla kan göra sitt bästa!


Har du läst boken? Jag är verkligen nyfiken på vad som hände med Elisabet, Fredrik, Anna och Oskar sedan. Vad tror du?

» Låna boken på bibblan
» Läs mer om författaren


Kommentarer
Postat av: Agneta

Att inte den här boken är Augustnominerad är verkligen märkligt, den är verkligen precis så bra som den beskrivs här. Men, jag undrar en sak, jag har läst på en del bokbloggar om Anna d´Arc och där säger flera läsare att de tycker att miljön är så "amerikaniserad". Förstår någon vad de menar? Tycker ni det?

2007-11-21 @ 11:59:01
Postat av: Maria

Hej Agneta!
Nej att den skulle vara amerikaniserad förstår jag inte alls... Enda anknytningen dit är att Fredrik ju har bott i USA och flyttar hem. Jag tycker att Mårten verkligen lyckats beskriva hur det är att växa upp i en bruksort någonstans i Sverige... /En som vet

2007-11-21 @ 14:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0