Exodus av Julie Bertagna

 

Mara Bell är femton år och har levt hela sitt liv på den ensliga ön Wing. För ett par år sedan försvann all kontakt med omvärlden och nu rapporterar fiskare att det inte längre finns något land i sikte. Vattnet fortsätter stiga och hårda stormar håller öborna inomhus. Snart är det bara hav överallt. De yngre bestämmer sig för att bryta upp och söka nytt land.

Det blir en dramatisk och farofylld resa över vatten till ett land som inte finns. Istället finner flyktingarna en stad byggd i skyn ovanför havet. Men i vattnet trängs tusentals båtar som motas bort och vägras tillträde. Många omkommer i vågorna. Mara förlorar sin familj och många av sina vänner. Men hon får kontakt med det som en gång var staden Glasgow, nu belägen rakt under den nya staden. Här tvingas folket leva i trädtopparna och endast kyrktornen sticker upp ur vattnet. Trädfolket tar nu emot Mara som en räddare av staden. Och Mara har en hemlig vän som gör henne stark. Hon har nämligen lyckats koppla upp sig på den gamla webben och där fått kontakt med en själsfrände, som tycks lotsa henne rätt. Nu önskar Mara inget hellre än att få möta denne hemlige vän, och att någonstans finna en bit land ? där människor kan leva ...

» Ge boken betyg!
» Läs mer om författaren

Kommentarer
Postat av: Maria

JÄTTEBRA BOK.. får en verkigen att tänka på framtiden och är samtidigt jättespännande och fängslande. LÄS!

2007-03-04 @ 12:09:30
Postat av: William

Seg bok med många konstiga ord. Jag gillade boken i början men sen trötna jag på den så blev den lite seg.

2007-03-16 @ 09:03:38
Postat av: Sofie

Boken var jättebra !! Extremt välgenomtänkt.. Bara titeln är jätteintresant. Visste ni att Exodus betyder uttåg av en stor befolkning på latin ?
Så bara titeln passar in extremt bra på boken ! Läs också tvåan som kom ut i februari -07.

2007-04-15 @ 19:34:38
Postat av: Anne-bell

Haha , komihåg att Julie Bertagen (författaren) vill att vi ska ta reda på vad som gör platsen där vi bor så speciell. Hon bor ju i Glasgow och lyckas på ett unikt sätt berätta det otroliga med "hennes" stad!
Och så lyckas hon få fram sin idol Elvis i boken! Så otroligt rolig bok men ändå så hemsk. Hela budskapet med boken är: Ta hand om våran planet eller ta konsekvenserna. En underbar framtidsroman alla borde läsa! Jag säger som Maria. LÄS!
// Anne-bell

2007-04-15 @ 19:39:50
Postat av: Ylva

Tyckte inte alls om den. Okej i början på ön, men sedan blev den bara rörig och... dålig?

2007-06-17 @ 13:48:25
Postat av: Lovisa

Jag tycker boken var väldigt seg och man hade svårt att komma igenom den. Många svåra konstiga ord man ej förstod.

2007-07-27 @ 10:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0